diumenge, 26 de juny del 2016

MARGARIDES


MARGARIDES
Conegudes com  'la flor de la innocència'.

Hi havia una vegada una flor molt bella que creixia al camp a la primavera. El seu nom era margarida, i vivia en un camp verd enorme envoltada d'altres margarides. Era orgullosa i coqueta, presumint arreu dels seus pètals blancs i immaculats, més bonics que els de les seves companyes.    
  
Les papallones i abelles que la sobrevolaven es quedaven extasiades contemplant-la, cantant d'alegria. Ella es balancejava, presumida davant tals brunzits d' admiració. Fins i tot deixava que els insectes es posessin a sobre amb la condició que no s'espatllessin seus bells pètals.       

Així vivia feliç la margarida fins que, un dia, una família va acudir al camp a menjar, i els nens, sorpresos davant la bella margarida, la van agafar per mostrar-als seus pares. Ella, amb innocència, estava orgullosa d'haver estat l'escollida. Però, la mare els va proposar un joc: esfullar la margarida jugant a alternar un 't'estimo' i 'no et vull' a cada pètal que arrencaven.           

La margarida, horroritzada en veure que li estaven arrabassant els seus bells pètals va començar a plorar desconsoladament fins que va morir de pena. Però el últim pètal va ser un 't'estimo' dit per la mare als seus fills, i va poder veure unes dolços somriures abans de morir.       

Des de llavors, aquest joc de pètals s'ha fet popular a tot el món.   

Les margarides simbolitzen la unitat: un perfecte equilibri entre la senzillesa i la bellesa. Estan relacionades amb la poesia i la literatura i es diu que activen la concentració i l'intel·lecte.

Quan són blanques, són un símbol d'amistat i sentiments innocents; si són grogues en canvi estan preguntant "¿m'estimes?".

Les margarides són una de les flors més comunes i que tothom coneix però, sabem què significat tenen? 

I és que tota flor va associada a determinats conceptes i a l'hora de regalar o rebre flors hem de conèixer el llenguatge de les flors.

Les margarides estan associades amb la innocència especialment quan es tracta de margarides blanques. També es relacionen amb la puresa i l'origen és possible que es remunti a l'època en què les donzelles lluïen margarides en les seves llargues cabelleres, simbolitzant també la innocència de la joventut.

Igual que ocorre amb altres flors, el color de les margarides també farà variar el seu significat:

- Margarides blanques: bellesa

- Margarides grogues: amor lleial

- Margarides roses o vermelles: ímpetu amorós

- Margarides blaves: fidelitat

- Margarides multicolor: alegria




ES FAN ENCARRECS
Consultar preus, forma d’enviament i pagament.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada